Bel ons

Blad versus maaier: hoe een robotmaaier omgaat met bladeren in de tuin

Bladeren kunnen gedurende de jaargetijden vele prachtige kleuren aannemen: rood, geel, oranje of gewoon groen. Maar welke kleur of vorm deze bladeren ook hebben, ze zijn vaak een reden van twijfel. Twijfel als het gaat om het kopen van een robotmaaier. Want is een robotmaaier wel bestand tegen bladeren? 

Ook andere belemmeringen die u op uw grasmat kunt tegenkomen, zoals gevallen takken of dennenappels, staan de koop van een robotmaaier soms in de weg.

Maar niet ieder obstakel in uw tuin is ook daadwerkelijk een probleem voor een robotmaaier. Daarom hebben we voor de twijfelaars de meest voorkomende obstakels onder de loep genomen. Benieuwd waar een robotmaaier wel en niet mee om kan gaan? Lees dan snel verder.

Bladeren in uw tuin? Geen probleem! 

Heeft u een tuin met bomen of grenst uw grasmat aan een bos of park? Dan zult u uw tuin veelvuldig bedolven onder de bladeren aantreffen. Gelukkig vormen bladeren geen enkel probleem voor de meeste robotmaaiers.

Robotmaaiers lopen namelijk niet vast als ze op hun weg bladeren tegenkomen. Ze gaan er ook niet kapot van. Toch is de ene robotmaaier geschikter dan de andere. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een robotmaaier met extra scherpe messen te kopen. Daarom voorzien wij u graag van advies over de beste robotmaaier voor uw specifieke grasmat. 

Wat zijn dan wel obstakels voor een robotmaaier? 

Een robotmaaier is natuurlijk niet tegen ieder obstakel opgewassen. Sommige van deze obstakels zorgen ervoor dat de messen van uw robotmaaier sneller slijten, bot worden of dat de maaier op een andere manier beschadigd raakt. Dus komt u de volgende objecten tegen in uw tuin, let dan op:

  • Steentjes
  • Tegels 
  • Grotere takken 
  • (Kleiner) speelgoed 

Schade aan uw robotmaaier voorkomen

Ondanks dat de meeste robotmaaiers een detector hebben die grotere objecten traceert en erlangs rijdt, kunnen kleinere objecten langs de detector glippen. De robotmaaier rijdt dan over een object heen en daar kan schade uit voortkomen. Daarnaast kunnen kuilen of gaten in uw tuin ervoor zorgen dat de robotmaaier vast komt te zitten. 

Wilt u schade aan uw robotmaaier voorkomen? Controleer uw tuin dan voordat u de robotmaaier zijn (of haar) gang laat gaan.

De levensduur van uw robotmaaier verhogen 

De messen van de robotmaaier zullen op den duur slijten. U kunt de levensduur van de messen echter wel beïnvloeden door uw tuin regelmatig even aan te harken. Daarmee haalt u de meeste obstakels uit uw tuin weg en bent u verzekerd van het beste resultaat. 

Onze selectie robotmaaiers: altijd de beste koop

Bij Middelveld Machines hebben we vele robotmaaiers in ons assortiment opgenomen, waaronder de maaiers van Husqvarna en Stihl. We voorzien u graag van advies over de beste robotmaaier voor uw tuin. 

Alvast even inlezen voordat u een afspraak met ons maakt? Lees dan hier waarom een robotmaaier van Middelveld Machines altijd de beste koop is! 

Een afspraak maken

Meteen een afspraak inplannen? Neem contact met ons op via 0528 - 85 26 25 of vul het contactformulier in. 

Komt u liever langs? Ga dan hier naar onze routeplanner. Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 – 17.30 en op zaterdag van 8.00 - 17.00.