Bel ons

Alles wat u wilt weten over een robotmaaier

Wanneer u van plan bent een robotmaaier te kopen, is het verstandig om eerst advies in te winnen. Op die manier komt u er snel achter welke robotmaaier het meest geschikt is voor uw tuin. Voor dit soort advies kunt u terecht bij Middelveld Machines. Wij beantwoorden graag al uw vragen. 

Neem er de tijd voor 

Wij begrijpen dat u misschien eerst zelf wat onderzoek wil doen. Op deze manier zorgt u ervoor dat u goed geïnformeerd bent en precies weet waar u naar op zoek bent. Ook wanneer u twijfels heeft, is dit handig om te doen. We hebben daarom een lijstje gemaakt van handige pagina's.

Waar u op moet letten

Bij het kopen van een robotmaaier is er een aantal zaken waar u op moet letten.

  • De prijsWat is de prijs van de robotmaaier en wat krijgt u hier allemaal voor terug? Wanneer u weet waar u naar op zoek bent en wat de robotmaaier ‘moet kunnen’, dan weet u ook in welk prijssegment u het beste kunt zoeken.
  • De maaicapaciteitenHierbij is een goede kennis van uw tuin belangrijk. Zijn er hellingen die de maaier op moet kunnen rijden? Liggen er vaak obstakels zoals takken of bladeren op de grasmat? Deze vragen zijn essentieel tijdens het aankoopproces.
  • Het verbruik. De meeste robotmaaiers zijn tegenwoordig milieuvriendelijk en energiezuinig, maar hier zit onderling wel verschil in. Wat is voor u van belang? 
  • De technische aspectenIs de robotmaaier te besturen via een telefoon of tablet? Zit er een beveiliging op tegen diefstal, bijvoorbeeld door het gebruik van een pincode? Heeft de robotmaaier een regensensor, die regenbuien opmerkt?

Kortom, er zijn heel wat overwegingen te maken bij het kopen van een robotmaaier. Heeft u hier hulp bij nodig, dan kunt u altijd bij Middelveld Machines terecht.

Hoe u de robotmaaier gebruikt

Voordat u de robotmaaier in gebruikt neemt, volgt u eerst drie stappen om deze ‘rijklaar’ te maken. Maar wees gerust, daar bent u zo klaar mee.

STAP 1: de plaats van het laadstation

Het laadstation, ook wel het basisstation genoemd, moet op een goede plek in de tuin staan. Het laadstation plaatst u het best op een vlakke ondergrond in het midden van het gebied dat gemaaid wordt.

De vrije ruimte om het laadstation is zodat de robotmaaier goed kan bewegen. Daarnaast moet het laadstation niet in de zon staan. En heeft u tuinsproeiers? Zet het laadstation dan buiten het bereik van de sproeiers. En dicht in de buurt van een stopcontact is ook essentieel. Dan kunt u de robotmaaier meteen opladen, terwijl u verder gaat met stap 2.

STAP 2: de bedrading

Er zijn twee soorten bedrading die de robotmaaier nodig heeft om zijn werk goed uit te voeren. De begrenzingskabel plaatst u rondom de grasmat. Dit doet u om het maaigebied van de robotmaaier aan te geven. Plaats de kabel rondom de obstakels in uw tuin, zoals heggen of struiken. Dan zorgt u ervoor dat de robotmaaier niet vast komt te zitten.

Dan is er ook nog het geleidingsdraad. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de robotmaaier zijn weg naar het laadstation weer terug kan vinden. Dit draad plaatst u in een rechte lijn naar het uiterste gedeelte van de grasmat. Hierna kunt u de begrenzingskabel en het geleidingsdraad aansluiten op het laadstation.

STAP 3. Het instellen van de robotmaaier

U bent nu aangekomen bij de laatste en leukste stap: het instellen van de robotmaaier. U kunt namelijk veel zelf bepalen. Bekijk de instellingen goed en bedenk welke voor u van belang zijn. U kunt de activiteiten van de robotmaaier geheel afstemmen op uw specifieke wensen.

Een adviesgesprek inplannen

Heeft u na het lezen nog vragen over de robotmaaier of bent u meteen naar dit deel van de pagina gegaan? Bel dan 0528 85 26 25 om direct een afspraak te maken of vul het contactformulier in. Komt u liever bij ons langs in de showroom? Plan dan hier uw route met de routeplanner. We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 – 17.30 en op zaterdag van 8.00 – 17.00. Tot dan!