Bel ons

Welke bladblazer bij welke tuin?

Bladblazers, ze zijn er in diverse soorten en maten. Om er zeker van te zijn dat u de juiste bladblazer kiest, helpen we je graag. We leggen u graag uit wat de verschillen zijn, zodat u aan de hand daarvan de juiste keuze kunt maken. 

Husqvarna bladblazers

Waarom een bladblazer?

In Nederland valt er in het najaar flink wat blad naar beneden. De bladblazer is er om op een snelle en gemakkelijke manier de vallende bladeren en ander tuinafval op te ruimen. Een bladblazer is vooral een aanrader bij een grote oprit of tuin. 

De elektrische bladblazer

De meestal voordeligste bladblazer is de bladblazer die op elektriciteit werkt. Ideaal mocht u de blazer enkele keren per jaar gebruiken. Deze maakt minder lawaai en is nauwelijks onderhoud nodig. Houd er wel rekening mee dat u altijd een stopcontact en een verlengsnoer in de buurt moet hebben. 

De bladblazer op accu

Een bladblazer op accu heeft als voordeel dat u enorm flexibel bent. U bent niet afhankelijk van een stopcontact en neemt hem moeiteloos de tuin in. Het nadeel van een bladblazer op accu, is de beperkte accuduur. Ze zijn meestal zo’n 15 minuten te gebruiken en ze zijn minder krachtig als de elektrische bladblazers. 

De bladblazer op benzine 

Wanneer u een grote tuin heeft, dan is de bladblazer op benzine het handigst. Ook hierbij hoeft u niet op zoek te gaan naar een stopcontact en deze blazer blaast ook nog eens krachtig. Het nadeel van de benzine bladblazer is dat deze ten opzichte van de andere blazers, meer lawaai maakt. Ook is hij zwaarder om te hanteren. 

De bladzuiger

Naast de bladblazers hebben wij ook nog bladzuigers. Deze kunt u vergelijken met een stofzuiger, alleen dan voor buitengebruik. Deze zuigt, afhankelijk van de kracht die het heeft, droge en natte bladeren op. De zuiger is ook zeer geschikt voor ander tuinafval zoals gemaaid gras. Enkele modellen zijn voorzien van een haksel, deze zorgt ervoor dat het opgezogen afval ook wordt gemalen. Hierdoor kan er ook meer afval in de zak van de zuiger.  

Wanneer gebruik je een bladblazer?

  • Graag geven wij je nog enkele tips voor het gebruik van een bladblazer. 
  • Gebruik de blazer op, het liefst, een droge dag. 
  • Gebruik de bladblazer op de dag waarop er weinig wind staat. Zo kun u eenvoudiger bladeren verzamelen. 
  • Blaas al het afval naar een hoek van de tuin. Zo kunt u het blad achteraf makkelijker opvegen
  • Pas op bij planten. Door de kracht van de blazer, kan het voorkomen dat planten worden beschadigd. 

Verkoop en verhuur bladblazers

Middelveld Machines biedt bladblazers aan, voor de verkoop, van Husqvarna en Dolmar. De bladblazers van Dolmar verhuren wij ook. Dit geldt voor de varianten pb7600.4,  pb252.4 en de mg5300.4