Bel ons

De robotmaaier

Hoe lekker is de geur van net gemaaid gras? Hoe heerlijk is het als je dit niet elke week zelf hoeft te doen? U kunt ter in- of ontspanning ervoor kiezen om zelf het gras te maaien, maar hoe lekker is het als een robotmaaier dit voor u doet? Robotmaaiers zijn geschikt voor alle soorten en maten gazons en worden aangedreven door een accu. Wij begrijpen dat u zich afvraagt welke robotmaaier u moet kopen? 


robotmaaier kopen

Welke robotmaaier kopen?

Bij het kiezen van een robotmaaier, is de gazongrootte het eerste waarop u moet letten. De gazongrootte die een robot grasmaaier aankan is afhankelijk van een combinatie van de accu, software en maaibreedte. U betaalt meer voor een model die grotere grasvelden kan maaien en op steile hellingen en om obstakels moet manoeuvreren. De meeste robotmaaiers functioneren bij (mot)regen, maar hierdoor kan het grasveld wel rommelig worden. Het gras blijft dan vaak aan het maaidek hangen en de messen moet vervolgens gereinigd worden. Kijk bij het kopen van een robotmaaier ook naar een type dat een weersafhankelijke functie heeft die automatisch terugkeert bij een zware stortbui. 
 
Andere kenmerken waar u op kunt letten, is het antidiefstalsysteem dat ingeschakeld wordt zodra een maaier wordt opgepakt. Hiervoor is een unieke PIN-code vereist, zodat de maaier weer verder kan zodra deze is ingevoerd. Sommige maaiers hebben ook een alarm en een GPS-tracking systeem zodat u uw maaier kunt lokaliseren indien deze is gestolen. 

Kosten robotmaaier

Robotmaaier zijn niet goedkoop. Lichtere maaiers zijn goedkoper dan de professionele modellen. Mocht u een maaier kopen, dan is het van belang dat de maaier uw gazon aankan. Online hebben wij een catalogus waar u al onze husqvarna robotmaaiers kunt vinden. Deze zijn verkrijgbaar vanaf € 799,- en kunnen oplopen tot wel ruim € 5.000,-. Bij alle robotmaaiers kunt u de maaihoogte zelf bepalen. Dit kan met behulp van een draaiknop of met behulp via het elektronische bedieningspaneel, hetzij op de maaier zelf of via de app. 

robotmaaier

Hoe werkt een robotmaaier?

De werking van een robotmaaier is eigenlijk vrij eenvoudig. De messen onder de machine zorgen ervoor dat uw gras op de juiste hoogte wordt afgesneden. Het gras wordt zo fijngemalen, dat het gras wordt teruggeblazen in het gazon. Hierdoor heeft u geen restafval. Het gemaaide gras zal verteren en worden omgezet in voedingsstoffen voor het gazon. 
 
Een robotmaaier kunt u zelf instellen. Kies een dag of dagen en tijdstippen om het gras te laten maaien. Wij adviseren in de zomermaanden dit wel 2 keer per week te doen, om het gras zo kort mogelijk te houden. Tevens dient u met onze husqvarna maaier een afzetgebied te maken met behulp van begrenzingsdraad, zodat de sensor ziet waar deze niet mag maaien. Deze dient altijd terug te lopen naar het oplaadpunt. 
 
Heeft u meer informatie nodig over onze robotmaaiers? Neem dan contact met ons op!