Bel ons

Het gebruik van een robotmaaier in de regen 

Kent u dat moment? Net wanneer u uw gras wilt maaien, valt de regen met bakken uit de hemel. Er zit niets anders op dan te gaan maaien in de stromende regen. Maar waar heeft u uw regenpak ook alweer gelaten?

Gelukkig zijn dit soort situaties verleden tijd met de komst van de robotmaaier. Want ook als het regent, kunt u rekenen op uw robotmaaier. Klinkt goed? Lees dan snel verder.

Het effect van regen op de robotmaaier 

Wanneer het regent, is de kans groot dat er nat gras blijft kleven aan de onderkant van de robotmaaier. Dit geldt niet alleen voor gras, maar ook voor andere elementen uit uw tuin. Zand, modder, bladeren; allemaal kunnen ze zich tijdens een heftige regenbui hechten aan de onderzijde van uw robotmaaier. Hierdoor werkt de robotmaaier minder efficiënt en verbruikt hij meer energie.

Een ingebouwde regensensor 

Er zijn verschillende soorten robotmaaiers op de markt. Een selectie van deze maaiers kan gebruikt worden tijdens een regenbui. Dit heeft alles te maken met de reactie van de robotmaaier op de regen. Robotmaaiers met een ingebouwde regensensor kennen twee reacties op regen: terug naar het laadstation of doormaaien. 

Twee belangrijke tips

Op het moment dat u merkt dat het regent, kunt u ervoor kiezen de robotmaaier tijdelijk in uw huis te plaatsen. Zo bent u er zeker van dat de regen geen schade aan kan richten. Dit is vooral een goede oplossing wanneer uw laadstation geen overkapping heeft.

Ook raden we u aan om natte grassprieten en andere onderdelen die zich hechten aan de onderzijde van de robotmaaier zelf te verwijderen. Dit doet u gemakkelijk met een borstel. Regelmatige controle van uw robotmaaier houdt de maaier in goede conditie. Zo gaat deze langer mee.

De robotmaaiers van Husqvarna en Stihl

In ons assortiment vindt u de robotmaaiers van Husqvarna en Stihl. Beide robotmaaiers zijn uitgerust met een regensensor, maar reageren anders op een regenbui.

De Automower® van Husqvarna blijft maaien op het moment dat de regensensor regen detecteert. Husqvarna geeft echter wel het advies om de robotmaaier zelf naar het laadstation te sturen op het moment dat er uitzonderlijk slechte weersomstandigheden plaats gaan vinden. Hiermee doelen ze op storm of stortbuien.

De iMOW® van Stihl houdt bij een regenbui juist op met maaien en rijdt dan uit zichzelf terug naar het laadstation. Deze robotmaaier is dus niet geschikt om tijdens regen te gebruiken.

Advies nodig? Bij Middelveld Machines helpen we u graag!

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies inwinnen? Maak dan een afspraak door te bellen met 0528 85 26 25 of vul het contactformulier in.

Komt u liever langs in onze showroom? Plan dan gemakkelijk uw route met de routeplanner. We staan voor u klaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 – 17.30 en op zaterdag van 8.00 – 17.00. Hopelijk tot ziens!