Bel ons

Kooimaaiers

Ransomes commander kooimaierKooimaaiers, ook wel cylindermaaiers of messenkooimaaiers genoemd, hebben als voordeel dat ze het gras knippen/snijden in plaats van het gras afslaan. Hierdoor wordt het gras netter gemaaid. Dit is tevens het grote voordeel ten opzichte van een cirkelmaaier. Kooimaaiers worden veelal gebruikt bij golfterreinen of siergazons. Wij zijn leverancier van Ransomes kooimaaiers.

Werking van een kooimaaier

Voor een strakke grasmat zijn Ransomes kooimaaiers echte uitblinkers. Het gras wordt, anders dan bij cirkelmaaiers, geknipt of ook wel gesneden. Het gevolg is dat de grasspriet niet rafelig is zoals dit gebeurt bij cirkelmaaiers. Een bijkomend voordeel is dat de grasspriet echt groen van kleur blijft. Wel hebben de messen van een kooimaaier iets meer onderhoud nodig. Uiteraard kunt u daarvoor bij ons terecht.

 

Ransomes highway kooimaaier

Typen kooimaaiers

Onze kooimaaiers zijn verkrijgbaar voor verschillende typen werkzaamheden. Voor kleine parken en gemeentelijke terreinen of voor grote oppervlakten als golfbanen. Voor de kleine parken hebben wij bijvoorbeeld de Ransomes Parkway en Ransomes Highway. Deze compacte grasmaaiers zijn licht en zeer wendbaar. De Ransomes Commander daarentegen is speciaal bedoeld voor de grotere oppervlakten. De machine maait uiterst comfortabel en is zeer productief. De Ransomes Commander kent een maaibreedte van maar liefst 3,5 meter.

Meer weten over kooimaaiers?

Wanneer u op zoek bent naar een kooimaaier, helpen wij u graag verder. Bezoek onze showroom in Hoogeveen of stel u vraag middels onderstaand contactformulier. Heeft u een snelle vraag? Dan kunt u ons uiteraard ook gelijk bellen 0528 85 26 25 .