Bel ons

Cirkelmaaiers

De krachtige watergekoelde dieselmotoren zorgen voor genoeg capaciteit om te maaien. Door de verbeterde transmissie-efficiëntie zijn deze nog krachtiger. Naast de krachtige motor, zijn de maaidekken en tractor perfect afgestemd voor het beste maairesultaat. Een groot nadeel bij veel maaimachines is de geluidsproductie. Ransomes heeft dit kunnen terug brengen naar 85 dB(A)Leq. Zowel het geluidsniveau als het trillingsniveau zijn erg laag.

 

Ransomes HR300 cirkelmaaier

Ransomes HR300 cirkelmaaier

De HR300 van Ransomes kent geen aftakas-systeem, maar een hydraulisch systeem voor de aandrijving van de maaier. Het resultaat is dat de maaier dichter op de machine gemonteerd kan worden. Dit heeft als groot voordeel dat het gewicht van de machine beter verdeeld wordt en er geen extra tegengewichten nodig zijn.

 

Ransomes cirkelmaaier met cabineDe HR 6010 cirkelmaaier

De HR 6010 is een zwaardere maaier uit de Ransomes series. Met een maaibreedte van maar liefst 3,23 meter is deze maaier uitermate geschikt voor grote oppervlakten aan gras. Optioneel bij deze maaier is het gebruik van een dichte cabine.

 

Veiligheidsystemen

De cirkelmaaiers zijn ontwikkeld met een grote maaicapaciteit, maar tegelijkertijd wordt de veiligheid als uitgangspunt gebruikt. Hierdoor zijn de maaiers uiterst veilig en wordt u als bestuurder beschermd tegen allerlei gevaren tijdens het maaien. Neem als voorbeeld een steile helling. Met het zogenaamde Tilt Sensor Technology weet het systeem hoeveel graden de machine gekanteld staat. Dit wordt ook weergeven op een display. Mocht de maaier de 15° overschrijden, dan zal het systeem een alarm geven.

Niet alleen zijn de machines ontworpen met veiligheid voor de bestuurder, maar ook voor de maaier zelf. De machine is namelijk beveiligd tegen overbelasting op hydraulische overdrukventielen. Door dit beveiligingssysteem en het gebruik van minder bewegende delen en smeerpunten, hebben de maaiers weinig onderhoud nodig.

Contact opnemen

Heeft u vragen over cirkelmaaiers? Neem dan eenvoudig contact met ons op door hieronder uw gegevens achter te laten. Heeft u een snelle vraag? Dan kunt u ons uiteraard ook gelijk bellen 0528 85 26 25 .